Istanbul verkozen tot populairste vakantiebestemming!

Vakantie
full-icon

Istanbul verkozen tot populairste vakantiebestemming!

J-drt   -   Dinsdag 17 maart 2015  

Turkije is al jaren een van de populairste vakantiebestemmingen voor de Nederlander. Het land heeft prachtige badplaatsen met witte stranden, avontuurlijke waterparken, zit vol met all inclusive resorts en biedt ook veel cultureel vermaak. Daarom is het niet zo gek dat de grootste stad van Turkije, Istanbul, in 2014 is verkozen tot de meest populaire vakantiebestemming.

Parijs flink gezakt op ranglijst

Istanbul stootte Parijs van de eerste plek. De Franse stad stond het voorgaande jaar nog bovenaan maar is nu naar plek zeven op de ranglijst gezakt. De Travellers’ Choice Destination Awards worden gebaseerd op stemmen van miljoenen vakantiegangers. Daarbij wordt gekeken naar beoordelingen van accommodaties, horecagelegenheden, bezienswaardigheden en andere hotspots.

Het is opvallend dat een stedentrip Istanbul voor het eerst in de top tien populairste vakantiebestemmingen voorkomt en direct op nummer één staat. De hoofdstad van Italië, Rome, staat op de tweede plek. Londen, Peking en de Tsjechische hoofdstad Praag vullen de top vijf aan. New York stond vorig jaar nog op twee maar komt nu niet meer in de ranglijst voor.

Wat is er te doen in Istanbul?

In Istanbul kun je heerlijk winkelen in een van de vele wijken, bazaars en markten. Daarnaast zijn er bezienswaardigheden van wereldklasse zoals de Blauwe Moskee, de Galatabrug en de Hagia Sofia. Een rondleiding onder begeleiding van een gids kan erg interessant zijn. Mensen in Istanbul zijn erg vriendelijk en een local kan plekken laten zien die veel toeristen niet kennen. Zo kom je ook op andere plaatsen die niet snel op het internet te vinden zijn.

Hoe lang in Istanbul verblijven?

Je kunt natuurlijk alleen een weekend in Istanbul verblijven. In drie dagen is het wel mogelijk om een aantal belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken en wat te winkelen. Binnen zo’n korte tijd kun je echter niet heel de stad gezien hebben. Daarom is het aan te raden om voor een langer verblijf te kiezen. Boek bijvoorbeeld een stedentrip voor 5 dagen. Je kunt dan iets rustiger aan doen en bijvoorbeeld ook het Aziatische deel van Istanbul verkennen. Of een dagje meegaan op een boottocht.


Nieuwste artikelen
Hotelovernachting Parijs zoeken

Dinsdag 24 maart 2015