Omnium of toch maar niet?

Financieel
full-icon

Omnium of toch maar niet?

Verzekering   -   Maandag 9 maart 2015  

Een autoverzekering afsluiten is kinderspel. Tegenwoordig is dit zelf mogelijk zonder een kantoorgebouw binnen te stappen. Online wat muisklikken doorvoeren en voor je het weet is de wagen verzekerd. Alvorens een verzekering aan te gaan is het een goed idee om eerst wat informatie op te zoeken. Niemand wenst een te duur contract te ondertekenen. Hier ben je alvast aan het goede adres om de beste verzekering voor je wagen te zoeken.

In eerste instantie is het noodzakelijk om de terminologie rondom autoverzekeringen beter te begrijpen. We kunnen drie soorten verzekeringen onderscheiden: de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, de kleine en de volledige omnium. Iedere voertuig moet in Belgiƫ op zijn minst uitgerust zijn met de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Deze verzekering zal schade aan derden dekken bij een ongeval in fout. Eigen schade is dan voor eigen rekening. Deze eigen schade kan men (deels) wel laten dekken door middel van een omniumverzekering. Het spreekt voor zich dat deze verzekeringen fors duurder zijn. Of het al dan niet noodzakelijk is om dergelijke omnium af te sluiten zal afhangen van uw persoonlijke situatie. Over het algemeen zal men nieuwe wagens vaker uitrusten met een volledige omniumverzekering. Het zou zonde zijn indien men een splinternieuwe wagen 2 maand na aankoop door middel van een stuurfout moet afschrijven. Daar het eigen schade is zou middels een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomen. Bij een omniumverzekering zou de schade wel (grotendeels) worden vergoed. Een financieel drama wordt zo voorkomen.

De tarieven en polisvoorwaarden kunnen aardig wat verschillen en het loont dus de moeite om wat te vergelijken. Weet dat de goedkoopste autoverzekering niet altijd de beste optie is. De prijs drukken kan men bijvoorbeeld doen door overbodige luxe zoals een vrijstelling en een vervangwagen achterwege te laten. Jaren schadevrij rijden zal ook een positieve invloed hebben op de hoogte van de premie. Jongeren zullen bijvoorbeeld vaak een zeer hoge premie moeten betalen daar ze tot een risicogroep behoren en de beste manier om dit op te lossen is door schadevrij te rijden.

Weet dat autoverzekeringen financiƫle producten zijn die een hoop geld kosten. We raden je dan ook aan om eerst voldoende informatie door te nemen. Op de informatieve site http://verzekeringautoberekenen.be/ (link) kun je alvast starten met het verzamelen van een hoop informatie.


Nieuwste artikelen
Hotelovernachting Parijs zoeken

Dinsdag 24 maart 2015