Laat kinderen kind zijn

Educatie en school
full-icon

Laat kinderen kind zijn

BHaest   -   Dinsdag 20 januari 2015  

In Nederland is het bijna niet voor te stellen. Kinderen die moeten protesteren voor hun schoolplein. Terwijl onze kinderen hier in Nederland met de ballenbak ballen spelen bij Ikea, wordt er in Kenia door kinderen getracht hun speelplein te behouden.

Schoolplein is plek van vrijheid

Een schoolplein hoort een plek te zijn waar spelende kinderen overheen rennen terwijl ze onder luid gejuich van klasgenootjes proberen de winnende goal te maken. Het plein is een teken van vrijheid. Vrijheid omdat de kinderen even pauze hebben van de verplichte lesstof, maar ook het gevoel van vrijheid dat kinderen krijgen bij het spelen buiten. Helaas gaat die vlieger niet overal op. In Kenia zijn kinderen beschoten met traangas omdat ze aan het demonstreren waren.

Muur wordt parkeerplaats

Tijdens een demonstratie liepen de leerlingen van de betreffende basisschool voorop. Wat er toen gebeurde had niemand verwacht. De politie schoot traangas op de menigte af zodat ze niet meer verder konden. Op camerabeelden is te zien dat kinderen gillend weg proberen te komen, waarbij ze kokhalzend weggesleept worden. Om de actie nog meer kracht bij te zetten werden er vervolgens ook nog honden ingezet om de betogers in te perken.

Degene die verantwoordelijk is voor de actie is een veelbesproken politicus. De man heeft een behoorlijke status opgebouwd en andere politici uit Kenia zijn bang voor hem. Hij is ook verantwoordelijk voor het afpakken van het schoolplein. Het nabijgelegen hotel is namelijk van hem en waarschijnlijk had hij daar niet genoeg parkeerplaatsen. Vervolgens liet hij een muur om het plein zetten zodat duidelijk is dat niemand van de basisschool meer gewenst is op dit terrein.

Oppositieleiders zijn geschrokken van de actie en reageren allemaal geschokt. Volgens hen kan het niet de bedoeling zijn dat dit de manier is waarop kinderen groot worden. De hebzucht van de politicus gaat alle perken te buiten.


Nieuwste artikelen
Hotelovernachting Parijs zoeken

Dinsdag 24 maart 2015